I huvudet på en liten dansare

2011-11-26 @ 22:45:15
Genrep heeela dagen!
Det är dagar som denna, när man kommer hem helt utpumpad på krafter som inte ens fanns från början, då man ändå kan le bara av allt som hänt under dagen och det känns sjukt bra!
4 åringar har dansat kanindans med kaninöron skuttandes på scenen. Andra 6 åringar har haft kjolar på sig de har tappat mitt i låten för att de var för stora. Flera från äldre grupperna har helt tappat bort sin placering och steg men alla har kört på ändå!
Vad vore inte våra fabulösa shower utan våra älskade genrep?
Ljuset ska justeras, musiken som inte funkade ska fixas och kläder ska sys in eller nålas. Man organiserar en "gå och kissa - kö" så att man minskar springet för de minsta som knappt kan gå på toa själv. Det är stressade föräldrar till barnen som vägrar släppa taget om benen för att det känns lite läskigt men samtidigt såå spännande när de ser de stora killarna med baskettröjor som ser stenhårda ut. Eller tjejerna som ska dansa Lady Gaga-mix med neonrosa tights och silverglitterperuker som glittrar i hela teatern.
Som 4-åring vågar man efter ett tag släppa mammas hand för att i stället ta din. Helst vill man sitta hopkurad i knät för man känner sig inte helt trygg med flera hundra barn mellan 4-16 år som springer runt, vissa dansandes, vissa för att de har bråttom till nästa nummer samtidigt som musiken dukar i högtalarna. Man är lite nervös för att det snart är din grupps tur att gå upp på scenen och dansa till låten Austronaut och springa runt med armarna likt ett flygplan. Men man pratar lite med de andra, kanske spelar lite apa och tar en bit av mackan man har i den rosa ryggsäcken med fjärilar på, eller den blå med bilar på så känns det lite bättre!
Och när några av de äldre killgrupperna kör en street med luvan på kepsen, basen studsandes i kroppen - då är det bara ett "feel-good-moment" Då mår jag bra, då är jag lycklig! När man själv dras med i rytmen om det är till en låt med Missy Elliot herself eller en okänd barnartist som sjunger om karameller då vet man att man har hamnat på rätt ställe. För att inte tala om när mina grupper om det är 4-åringarna eller 16 -åringarna kör sina danser och jag har följt dem från början, eller i flera år, ja då blir det lite emotional!!
De minsta håller för öronen och frågar en, lite rädd "varför skriker alla så högt och klappar så mycket när någon har dansat klart?" Det är för att ni är så duktiga såklart!
Alla har vi varit små och jag har flera fantastiska dansare idag som har hållit på sen de själva var liten och se vart det har fört dem! Fyra spektakulära shower har vi framför oss nästa vecka med innehåll som sträcker sig från cow-momz, street med killarna (och tjejerna), skutt-dans med de mindre, contemporary med showdans och mycket mycket mer i åldrar mellan 4 - 50++!!!!! Det ni, inte alla som har det utbudet!
Är säker på att ni alla har känt såhär någon gång:
Bild från google
Men fortsätter ni leva efter drömmen så kanske den blir sann, vem vet om man inte har testat? ;)
Sov gott allihopa, keep living the dream. Jag ska upp tiidigt i morgon och dansa så cya later alligateroo!

Kommentarer
Postat av: Helena

Sjukt fin header!! :O

2011-11-26 @ 23:08:35
Postat av: Olivia

Tack Helena! :)

2011-11-26 @ 23:09:48
URL: http://oiiw.blogg.se/
Postat av: ella

Sjukt bra text o sjukt bra dansledare :) tack för en åzum termin!

Magdalena o Ella

2011-12-06 @ 19:23:33
URL: http://pinkella.devote.se

Skriv något fint:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0